PlayStation VR

3.299,00Kn

Dostupno uz narudžbu

SKU: 9844051 Kategorija:
  • Opis

Opis

 

Hail to the King, baby! Sony Playstation VR naočale dolaze uskoro, ali već sada znamo: pokorit će svijet virtualne stvarnosti. Posebice igranja, naravno :-). 

 

Hej, zar već ne postoje prilično brojni ulasci u svijet virtualne stvarnosti? Od Google Cardboarda za šaku kuna, preko Samsung Gear VR-a u kombinaciji sa S6 / S7 mobitelima, do HTC Vive koji se spaja na (zvijerski jak) PC? Sve je to točno, no prisjetimo se – postojale su konzole kod izlaska prvog Sony Playstationa, pa svi znamo kako je to završilo…

 

Hardveraj

 

Playstation VR dolazi sa 5.7″ FullHD OLED zaslonom sa RGB matricom (superiorna PenTile matrici iz mobitela) sa stereoskopskim 3D prikazom. Latencija je niskih 18 ms, a slika se obnavlja u visokih 90 Hz ili 120 Hz. To znači da lag, tj. kašnjenje nećete uočiti, pa cijeli virtualni svijet izgleda prirodno.

 

 

Naočale su opremljene LED diodama, uz pomoću kojih Playstation kamera prati pokrete vaše glave i naočala. Veza sa Playstationom 4 je uz pomoć kabela.

Što vam je potrebno za igranje u VR svijetu? Sony Playstation 4 ili PS4 Pro, Playstation kamera, Playstation VR naočale i standardni bežični kontroler, iako je za najbolje iskustvo preporučljivo koristiti Playstation Move.

 

Priloženi softver

 

Uz Playstation VR naočale dolazi i demo disk:

Zanimljivo je i VR Worlds, skup od pet naslova koji su rađeni isključivo za Playstation VR naočale. Napravljeni su da vam dočaraju različita VR iskustva. Kako to izgleda, pogledajte u videu:

Fanstatično! No, glavna snaga Playstation VR kompleta, zbog kojeg znamo da će postati novi kralj VR gaminga, jest softver. Ili preciznije: igre.

 

Playstation VR igre

 

Uz Sony Playstation VR će odmah biti raspoloživo 30-ak naslova, do kraja godine će ih biti više od 50! Neki od njih su Rez Infinite (Monstars & Enhance Games), Batman™: Arkham VR (RockSteady i Warner Bros Interactive Entertainment), DRIVECLUB VR i RIGS Mechanized Combat League (SIE Worldwide Studios).

 

 

Do kraja godine će biti 50-ak naslova za Sony Playstation VR.

 

Igranje u VR svijetu je sasvim novo iskustvo, koje će zauvijek promijeniti svijet gaminga. VR je Ok i na mobitelima, no ovo je sasvim druga klasa. Sony PLaystation 4 i PS4 Pro su višestruko snažniji od bilo kojeg mobitela na tržištu, i samim time igre izgledaju neusporedivo bolje.

O igrivosti i kvaliteti naslova nije potrebno trošiti riječi – tu je Sony Playstation svih generacija godinama u vrhu.

 

Cinematic Mod

 

Cinematic Mod pretvara vaše Playstation VR naočale u veliki televizor, sa 2D slikom. Možete gledati filmove, fotografije, i klasične Playstation 4 igre. Idealna stvar kada TV nije dostupan za vašu plejku…

 

Social Screen

 

Social Screen prikazuje ono što vi vidite u VR naočalama, ali na klasičnom televizoru. Na taj način svi mogu vidjeti kako to izgleda i što trenutno vidite, a neke igre omogućavaju i interakciju VR svijeta i klasičnog gaminga.

Playstation VR stiže, i sasvim je jasno – s njime stiže i budućnost gaminga. Jedva čekamo…

Opis

PlayStation VR

Nemojte samo igrati igre. Živite ih-
Od trenutka kad stavite svoj PlayStation VR. novi sustav virtualne stvarnosti za PlayStation 4, doživjet cete igre na posve nov nacin. Bit cete u središtu akcije, proživljavajuci svaki detalj fantasticnih novih svjetova i osjecat cete se kao da ste doista u igri.

PlayStation inovacija
PlayStation je oduvijek donosio doživljaje koje nadmašuju maštu, od 3D igara do proširene realnosti. To naslijeđe napravilo je golem korak naprijed uz PS VR- Sad možete doslovno uči u igru i vidjeti što se krije “iza zaslona”.

Osjećajte se kao da ste tamo
Igrali ste igre zbog kojih ste gubili pojam o vremenu. A kako bi bilo da zaigrate one zbog kojih ćete zaboraviti gdje se nalazite? Takav je PS VR koji vas uranja u igru s nenadmašnim osjećajem prisutnosti.

Onda ste spremni za PS VR.
Samo spojite i igrajte. PS VR je pogonjen PlayStationom 4, tako da ih jednostavno možete povezati i zakoračiti u nove doživljaje za samo par sekundi.

Pomicanje granica igre
PS VR vam omogućava igranje na načine i na mjestima za kakva niste ni mislili da postoje, zahvaljujući naprednom i podesivom OLED zaslonu koji prikazuje sliku u 120 HZ, s vidnim poljem od 360 stupnjeva i pravim 3D zvukom koji omogućava izdvajanje detalja svuda oko vas. Stoga se možete izgubiti u igrama namijenjenima za PS VR. uključujući RIGS Mechanized Combat League i VR Worlds.

Dizajniran za osjećaj kao da ga nemate
Kaciga je dizajnirana tako da bude što je moguće laganija i udobnija. Veoma se jednostavno stavlja i skida, a njezina minimalna masa podržana je podesivim naglavnikom koji pristaje svima.

Uronite u igru, uključite druge
Neka i drugi uživaju u igranju s vama ili protiv vas uz PlayStation VR Social Screen. Projicirajte ono što vidite na TV zaslon, tako da drugi mogu uskociti u akciju. Možete omogućiti drugima da se pridruže cak i kad ste uronjeni u vlastiti svijet.

Specifikacije

Vanjske dimenzije:
– VR headset: Pribl. 187 × 185 × 277 mm (širina × visina × dužina, isključuje najveću projekciju)
– Procesor jedinica: Pribl. 143 × 36 × 143 mm (širina × visina × dužina, isključuje najveći projekciju)
Masa:
– VR headset: Pribl. 610g (bez kabela)
– Procesor jedinica: Pribl. 365g
Metoda prikaza: OLED
Veličina zaslona: 5,7 inča
Rezolucija zaslona: 1920 × RGB × 1.080 (960 × RGB × 1080 po oku)
Stopa osvježavanja: 120Hz, 90Hz
Vidno polje: Oko 100 stupnjeva
Senzori: Šest osni osjetilni sustav (tri osi žiroskop, tri osi akcelerometar)
Priključak:
– VR headset: HDMI, AUX, stereo priključak za slušalice
– Procesor jedinica: HDMI TV, HDMI PS4, USB, HDMI, AUX
Funkcija Procesorske jedinice: 3D audio obrada, Social Screen (mirroring mod, zaseban način), Cinematic mod

Uključeno:
– VR headset × 1
– Procesor jedinica × 1
– VR headset priključni kabel × 1
– HDMI kabel × 1
– USB kabel × 1
– Stereo slušalice × 1
– Kabel za napajanje AC × 1
– AC adapter × 1

Watch Dragon ball super